Nederlandse Internisten Vereniging
 

Regiovertegenwoordiging

Voorzitter
Vice-voorzitter
Secretaris

 

AMSTERDAM I (AMC)

 

Suthesh Sivapalaratnam
Academisch Medisch Centrum
s.sivapalaratnam@amc.uva.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

Voorzitter

 

   

Mart de Graaff
Academisch Medisch Centrum
m.j.degraaff@amc.uva.nl

Klik hier voor meer informatie over mijAMSTERDAM II (VUMC)

 

Lena Dresselaars
VU Medisch Centrum
h.dresselaars@vumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

 

Suzanne Wever
Medisch Centrum Alkmaar
s.wever@mca.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

 

Eva de Jongh
VU Medisch Centrum
e.dejongh1@vumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

Vice Voorzitter


UTRECHT

 

Thijs ten Doesschate
St Antonius Ziekenhuis Nieuwegein
t.ten.doesschate@antoniusziekenhuis.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

 

   

Astrid Pulles
St Antonius Ziekenhuis Nieuwegein
a.e.pulles-3@umcutrecht.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

 


ROTTERDAM

 
   
Charlotte de Bree
Amphia Ziekenhuis Breda
charlottedebree@hotmail.com 

Klik hier voor meer informatie over mij
 
   

Claire den Hoedt
Maasstad Ziekenhuis
hoedtc@maasstadziekenhuis.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 


NIJMEGEN

 

Kim Bunthof
Radboudumc
kim.bunthof@radboudumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

 

Anne-Els van de Logt
Radboudumc
avandelogt@gmail.com

Klik hier voor meer informatie over mij

 


 MAASTRICHT

Fabienne Magdelijns
Maastricht Universitair Medisch Centrum+
fabienne.magdelijns@mumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 
   

Roderick Tummers-de Lind van Wijngaarden
Maastricht Universitair Medisch Centrum+
roderick.tummers@mumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 


LEIDEN

 

Marije Kallenberg
HagaZiekenhuis, locatie Leyweg
marije.kallenberg@gmail.com

Klik hier voor meer informatie over mij

 

   
 

Erik Klok
Leids Universitair medisch centrum
f.a.klok@lumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij 

 

 

 


GRONINGEN

 

Esther Meijer
Martini Ziekenhuis, Groningen
meijeres@mzh.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

 

Femke Waanders
Universitair Medisch Centrum Groningen
f.waanders@int.umcg.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 


NIV BUREAU
 

Liselore Knape
Bureau NIV
knape@niv.knmg.nl
jniv@niv.knmg.nlAchtergrondinformatie JNIV bestuursleden

Mart de Graaff:
Mijn naam is Mart de Graaff, internist-intensivist in opleiding in de regio van het AMC in Amsterdam. Sinds 3 jaar maak ik deel uit van het JNIV bestuur. Eén van mijn meest uitdagende en leerzame taken is het visiteren van de interne opleidingen door het hele land. Hierdoor wordt niet alleen de kwaliteit van de opleiding mede door een aios getoetst, maar ontstaan ook goede ideeën voor het verbeteren van de opleiding in het algemeen. Naast mijn JNIV werkzaamheden en aios-bestaan ben ik een grote jazz liefhebber en fervent motorrijder.

Suthesh Sivapalaratnam:
Ik ben Suthesh Sivapalaratnam. Mijn geneeskunde studie en promotie waren allebei in het AMC. Na een jaar in Tergooi, ben ik er een jaar tussenuit gegaan om verder te gaan met onderzoek in Boston. Ik ben sinds het begin van mijn opleiding lid van het JNIV-bestuur. Sinds april 2014 ben ik voorzitter en ben ik in die hoedanigheid ook lid van het NIV-bestuur. Het leerzame van het bestuur is dat ik in korte tijd veel leer over internistisch Nederland.  Mijn vrije tijd wissel ik met mijn Britse verloofde tussen Amsterdam en Londen. Het liefst roeiend, hardlopend en of wielrennend.

Lena Dresselaars:
Ik ben Lena Dresselaars, en ik ben net bezig met het aandachtsgebied nefrologie aan het VUMC. Ik zit ruim 2 jaar bij de JNIV waarin ik diverse dingen heb gedaan, van secretaris, de EFIM exchanges tot de LOIG commissie. Ik zal me de komende tijd richten op visiteren, de COIG-commissie en het Concilium en tevens wordt ik vice-voorzitter. In mijn vrije tijd hou ik van schilderen, reizen en genieten van alles wat mijn woonplaats Amsterdam te bieden heeft!

Suzanne Wever
Ik ben Suzanne Wever, arts-assistent in het Medisch Centrum Alkmaar. Daar heb ik mij enkele jaren ingezet voor de Vereniging Arts-Assistenten, maar wil ik nu graag specifiek voor de opleiding interne geneeskunde meer kunnen betekenen en op landelijk niveau. Wat mijn taken precies zullen gaan worden, weet ik nog niet, ik ben nog een groentje binnen de JNIV. Vooralsnog zal ik beschikbaar zijn voor projecten en uiteindelijk hoop ik bij te kunnen dragen aan meer structurele taken. In mijn vrije tijd geniet ik graag van alle culturele activiteiten in Amsterdam, momenteel ben ik veel aan het hardlopen door alle parken die Amsterdam rijk is en verder zit in in een moderne dansgroep.

Eva de Jongh:
Ik ben Eva de Jongh, laatste jaars AIOS Interne Geneeskunde met als differentiatie Hematologie. Na de studententijd in Groningen ging er voor mij niets boven Amsterdam, waar ik o.a. graag kennisneem van het culturele aanbod in al haar facetten. Mijn bestuurlijke ambities kregen enkele jaren geleden vorm met toetreding tot het JNIV-Bestuur; als lid van het Concilium en thans als vice-voorzitter poog ik mij bezig te houden met de continue verbetering van de opleiding, de positie én onderlinge saamhorigheid van AIOS Interne Geneeskunde in NL en Europa.

Astrid Pulles:
Mijn naam is Astrid Pulles, ik ben in opleiding in de regio Utrecht, momenteel werkzaam in het UMC Utrecht. Binnen het JNIV-bestuur heb ik nu tijdelijk de functie van secretaris. Daarnaast houd ik me bezig met Medisch Leiderschap als niet medische competentie. Dit jaar heb ik ook de JNIV-cup georganiseerd, wat wederom een groot en zonnig succes was!

Thijs ten Doesschate:
Mijn naam is Thijs ten Doesschate, internist in opleiding in de regio Utrecht. Ik ben werkzaam in het St. Antonius ziekenhuis. Het afgelopen jaar heb ik me bezig gehouden met de organisatie van de LOIG en het opzetten van de JNIV nieuwsbrief, tevens. Ik organiseer het congres op 10 oktober 2014, smeerolie op de poli. Mijn studententijd heb ik beleefd in Nijmegen en daarna ben ik al snel naar het Utrechtse afgereisd. In mijn vrije tijd, loop ik hard, voetbal ik en tokkel ik zo nu en dan iets op de gitaar. Verder zal ik me binnenkort inzetten voor de accreditatiecommissie.

Claire den Hoedt:
Ik ben Claire den Hoedt, 31 jaar oud en derde jaars AIOS Interne Geneeskunde. Ik ben momenteel werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Vanaf het begin van mijn opleiding ben ik betrokken bij het JNIV bestuur. Ik zit in het Forum Visitatorum, dat verantwoordelijk is voor de kwaliteitsvisitaties in opleidings- en niet-opleidingsklinieken. Daarnaast organiseer ik met een aantal andere bestuursleden het jaarlijkse JNIV beachvolleybal toernooi. In juni 2014 bezocht ik de EFIM summerschool op Sardinie, dat was een leerzame en gezellige kennismaking met  onze collega internisten in Europa. Verder ligt mijn interesse bij de 'internist van de toekomst', gezien de vele te verwachten veranderingen in opleiding en gezondheidszorg. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden voor (jonge) internisten. In mijn vrije tijd hockey ik en 's zomers zeil ik op zee met mijn catamaran. 

Kim Bunthof:
Ik ben Kim Bunthof en JNIV bestuurslid voor de regio Nijmegen sinds 2010. Ik ben 5e jaars assistent interne geneeskunde en ben ondertussen gestart met de differentiatie nefrologie. Binnen ons bestuur heb ik me de afgelopen jaren bezig gehouden met de organisatie van de JNIV conferentie en de internistendagen. Momenteel houd ik me bezig met kwaliteit van zorg en patientveiligheid. Ik hoop een steentje bij te dragen in het ontwikkelen van de opleiding. 

Anne-Els van de Logt:
Mijn naam is Anne-Els van de Logt en ik ben 5e jaars AIOS in het Radboudumc. Sinds 1 april 2014 ben ik begonnen met mijn differentiatie in de nefrologie en heb momenteel de kliniek even verlaten voor wetenschappelijk onderzoek. Sinds het begin van mijn derde opleidingsjaar ben ik actief binnen de JNIV. Ik neem zitting in de redactie commissie van het magazine en in onze rubriek 'hoe zit het met...' proberen we steeds weer een interessant onderwerp voor AIOS te belichten. De misschien wel allerleukste activiteit die we vanuit de JNIV organiseren is het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi, mooi weer gegarandeerd! Wat daar hopelijk op de korte termijn als concurrent bij zal komen is misschien wel ons JNIV congres 'smeerolie voor de de poli'; welke op 10 oktober 2014 voor het eerst zal worden georganiseerd. Daarnaast zijn er een heleboel ontwikkelingen gaande in opleidingsland en is het een interessante taak om als één van onze vertegenwoordigers van onze juniorvereniging in de raad juniorvereniging van de Jonge   Specialist deel te nemen.

Fabiënne Magdelijns:
Mijn naam is Fabienne Magdelijns en ik ben in 2010 begonnen met mijn opleiding tot internist in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Ik zal in december 2014 beginnen met mijn aandachtsgebied ouderengeneeskunde. Inmiddels ben ik alweer 1,5 jaar actief binnen de JNIV. Recentelijk heb ik mij bezig gehouden met het organiseren van de cursus ‘smeerolie op de poli’. Verder ben ik actief in de sectie ouderengeneeskunde. Het is ontzettend leuk om met een groep enthousiaste internisten in opleiding de opleiding te verbeteren en nieuwe cursussen op te starten!

Roderick Tummers – de Lind van Wijngaarden:
Ik ben Roderick Tummers – de Lind van Wijngaarden. Ik ben 30 jaar en zit in het derde jaar van mijn opleiding. Mijn doctoraal heb ik behaald aan het LUMC in Leiden, waarna ik mijn promotie heb gedaan aan het ErasmusMC/Sophie Kinderziekenhuis en de Stichting Kind en Groei in Rotterdam (Prader-Willi Syndrome: New perspectives and effects of growth hormone treatment). Vervolgens ben ik naar het zonnige zuiden verhuisd, waar ik in het MUMC mijn opleiding doe tot internist. In april 2012 ben ik toegetreden tot het JNIV-bestuur. Het leukste van het JNIV-bestuur vind ik om met een groep gezellige enthousiastelingen uit heel Nederland onze opleiding en ons vak nog mooier en beter proberen te maken. Daarnaast krijg je veel informatie mee over actuele ontwikkelingen en leer je de fundamenten van onze opleiding kennen.

Marije Kallenberg:
Ik ben Marije Kallenberg, 4e jaar AIOS in het Hagaziekenhuis in Den Haag. Volgend jaar begin ik aan mijn promotieonderzoek dat ik zal combineren met mijn differentiatie binnen de nefrologie. Sinds 2 jaar ben ik betrokken bij de JNIV waar ik mij onder andere bezig heb gehouden met het implementatie van het digitale portfolio. Daarnaast neem ik met veel plezier deel aan de visitaties van de verschillende opleidingsklinieken. Sinds kort ben ik als lid van het concilium ook van heel dichtbij betrokken bij het dynamische proces waaraan onze opleiding continu onderhevig is. Het is een enorm leuke en uitdagende taak om mij op deze manier, naast mijn klinische werkzaamheden, bezig te houden met bestuurlijke zaken en een bijdrage te leveren aan het verbeteren van onze opleiding. Buiten het ziekenhuis en de Domus spendeer ik mijn tijd het liefst in de keuken, kroeg of ongerepte natuur.

Erik Klok:
Na 3 jaar zitting te hebben gehad in het JNIV bestuur heb ik nu de grote eer de rol van voorzitter te mogen vervullen. De afgelopen tijd was ik actief in de NIV commissie "taakherschikking" en vertegenwoordigde ik de JNIV in het sectieoverleg vasculaire geneeskunde, het aandachtsgebied waar ik halverwege 2014 mee begonnen ben. De belangrijkste punten waar de JNIV zich dit jaar hard voor zal maken zijn de werkgelegenheid voor de jonge klare en de rol die de JNIV speelt binnen de Jonge Specialist. Als voorzitter streef ik daarnaast naar verdere professionalisering van de JNIV zodat het voor onze achterban nog duidelijker wordt wie zij zijn, waar we voor staan en hoe we dat willen bereiken. Naast AIOS en lid van het JNIV bestuur heb ik ook een toffe baan als post-doc bij het “Zentrum für Thrombose und Hämostase” in het Duitse Mainz en vindt je me zo vaak als het me lukt terug op de mooiste fiets-racebaan van Nederland: de ringvaart van de Haarlemmermeerpolder.

Esther Meijer:
Hoi, ik ben Esther Meijer, 3e jaars aios interne, nu werkzaam in het Martini Ziekenhuis in Groningen. De opleiding doe ik 4 dagen in de week en 1 dag werk ik als post-doc bij de nefrologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar ik een landelijke multicenter trial coordineer en promovendi begeleid. Druk, maar vooral heel uitdagend en afwisselend. Nog voor ik met de opleiding begon, werd ik gevraagd voor het JNIV bestuur. Dat leek me hartstikke leuk en dat is het ook. Ik heb door het hele land internisten (in opleiding) leren kennen en mag me inhoudelijk met de opleiding bezighouden. Eerst heb ik de JNIV conferentie georganiseerd, nu zit ik in de portfolio commissie.

Femke Waanders:
Na het afronden van mijn promotieonderzoek bij de afdeling nefrologie in het UMCG, ben ik in 2008 gestart met de opleiding tot internist. Tijdens het perifere deel heb ik een buitenlandse stage in het St Elisabeth Hospitaal op Curaçao gedaan, wat ik iedereen van harte aanbeveel! Sinds het eerste jaar van mijn opleiding ben ik betrokken bij de JNIV. Twee jaar heb ik in de Internistendagencommissie gezeten en de JNIV opiniesessie georganiseerd. Een erg leuke ervaring! Dit jaar heb ik samen met Anne Els en Hinke het beachvolleybaltoernooi (de JNIV cup) georganiseerd en zat ik in de commissie die de landelijke opleidersdagen organiseerde (LOIG). Verder zit ik in de sectie nefrologie en sinds zeer recent in de COIG. Ik ben nu in het vijfde jaar van mijn opleiding en heb de eerste acht maanden van de enkelvoudige differentiatie nefrologie erop zitten. Op dit moment heb ik echter de opleiding voor zes maanden onderbroken voor een verlengde huwelijksreis door Zuid-Amerika (21 november ben ik getrouwd met Daan en in juni 2013 zijn we weer terug). Mijn grootste passie is dus reizen.... Verder doe ik al jaren eens per week aan salsadansen en probeer ik naast de opleiding te blijven sporten; helaas mis ik dit jaar de wintersport...