Nederlandse Internisten Vereniging
 

Regiovertegenwoordiging

Voorzitter
Vice-voorzitter
Secretaris

 

AMSTERDAM I (AMC)

 

Jarom Heijmans
Academisch Medisch Centrum
j.heijmans@amc.nl   

Klik hier voor meer informatie over mij 

 

   

Dianne Heijink
Academisch Medisch Centrum
dianneheijink@gmail.com  

Klik hier voor meer informatie over mij AMSTERDAM II (VUMC)


Lena Dresselaars
VU Medisch Centrum
h.dresselaars@vumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

Vice-voorzitter 

 

Suzanne Wever
Medisch Centrum Alkmaar
s.wever@mca.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

Secretaris

 

UTRECHT

 

Thijs ten Doesschate
St Antonius Ziekenhuis Nieuwegein
t.ten.doesschate@antoniusziekenhuis.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

 

   

Astrid Pulles
St Antonius Ziekenhuis Nieuwegein
a.e.pulles-3@umcutrecht.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

 


ROTTERDAM

 
   
Charlotte de Bree
Amphia Ziekenhuis Breda
charlottedebree@hotmail.com 

Klik hier voor meer informatie over mij
 
   

Claire den Hoedt
Maasstad Ziekenhuis
hoedtc@maasstadziekenhuis.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

   

Tanja Oostergo
Maasstad Ziekenhuis
tanja_oostergo@hotmail.com

Klik hier voor meer informatie over mij

 

NIJMEGEN

 

Kim Bunthof
Radboudumc
kim.bunthof@radboudumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 

 
 

Rebecca Verheggen
Radboudumc
rebecca.verheggen@radboudumc.nl  

 


 MAASTRICHT

Fabienne Magdelijns
Maastricht Universitair Medisch Centrum+
fabienne.magdelijns@mumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 
   

Roderick Tummers-de Lind van Wijngaarden
Maastricht Universitair Medisch Centrum+
roderick.tummers@mumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij

 


LEIDEN

 

Marije Kallenberg
HagaZiekenhuis, locatie Leyweg
marije.kallenberg@gmail.com

Klik hier voor meer informatie over mij

 


  
 

Erik Klok
Leids Universitair medisch centrum
f.a.klok@lumc.nl

Klik hier voor meer informatie over mij 

 

 

 Voorzitter 


GRONINGEN

 

Else van den Berg
Martini Ziekenhuis, Groningen
e.van.den.berg@umcg.nl

Klik hier voor meer informatie over mij 

 

 
 

Ferdau Nauta
Universitair Medisch Centrum Groningen
ferdaunauta@gmail.com  

 


NIV BUREAU
 

Liselore Knape
Bureau NIV
knape@niv.knmg.nl
jniv@niv.knmg.nlAchtergrondinformatie JNIV bestuursleden

 

Jarom Heijmans:
Mijn naam is Jarom Heijmans, internist in opleiding in de regio Amsterdam-AMC vanaf 2012. Na mijn studie geneeskunde aan het AMC heb ik promotieonderzoek gedaan in het LUMC en later in het AMC (promotie 2013 UvA: a close-up of colon cancer). Ik werk in het AMC en zal vanaf 2016 beginnen aan de differentiatie hematologie. Voor de JNIV houd ik me onder andere bezig met de portfoliocommissie.

Dianne Heijink 
Ik ben Dianne Heijink. Na mijn studie geneeskunde en promotieonderzoek in Groningen, ben in 2012 naar Amsterdam gegaan voor mijn opleiding tot internist in het AMC. Uiteindelijk ga ik hematoloog worden. Vanaf 2015 ben ik betrokken bij de JNIV. Ik ervaar het als een grote meerwaarde om mee te denken over de opleiding tot internist en de toekomst van de interne geneeskunde. Ik zit vanuit de JNIV in de commissie Internistendagen. In mijn vrije tijd reis en fiets ik graag en geniet ik bovenal enorm van Amsterdam! 

Lena Dresselaars:
Ik ben Lena Dresselaars, en ik ben net bezig met het aandachtsgebied nefrologie aan het VUMC. Ik zit ruim 2 jaar bij de JNIV waarin ik diverse dingen heb gedaan, van secretaris, de EFIM exchanges tot de LOIG commissie. Ik zal me de komende tijd richten op visiteren, de COIG-commissie en het Concilium en tevens wordt ik vice-voorzitter. In mijn vrije tijd hou ik van schilderen, reizen en genieten van alles wat mijn woonplaats Amsterdam te bieden heeft!

Suzanne Wever
Ik ben Suzanne Wever, arts-assistent in het Medisch Centrum Alkmaar. Daar heb ik mij enkele jaren ingezet voor de Vereniging Arts-Assistenten, maar wil ik nu graag specifiek voor de opleiding interne geneeskunde meer kunnen betekenen en op landelijk niveau. Wat mijn taken precies zullen gaan worden, weet ik nog niet, ik ben nog een groentje binnen de JNIV. Vooralsnog zal ik beschikbaar zijn voor projecten en uiteindelijk hoop ik bij te kunnen dragen aan meer structurele taken. In mijn vrije tijd geniet ik graag van alle culturele activiteiten in Amsterdam, momenteel ben ik veel aan het hardlopen door alle parken die Amsterdam rijk is en verder zit in in een moderne dansgroep.

Astrid Pulles:
Mijn naam is Astrid Pulles, ik ben in opleiding in de regio Utrecht, momenteel werkzaam in het UMC Utrecht. Binnen het JNIV-bestuur heb ik nu tijdelijk de functie van secretaris. Daarnaast houd ik me bezig met Medisch Leiderschap als niet medische competentie. Dit jaar heb ik ook de JNIV-cup georganiseerd, wat wederom een groot en zonnig succes was!

Thijs ten Doesschate:
Mijn naam is Thijs ten Doesschate, internist in opleiding in de regio Utrecht. Ik ben werkzaam in het St. Antonius ziekenhuis. Momenteel neem ik plaats in de NIV accreditatiecommissie en ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor de 'smeerolie op de poli'. Mijn studententijd heb ik beleefd in Nijmegen en daarna ben ik al snel naar het Utrechtse afgereisd. In mijn vrije tijd, loop ik hard, voetbal ik en tokkel ik zo nu en dan iets op de gitaar. .

Claire den Hoedt:
Ik ben Claire den Hoedt, ik ben in 2012 gestart met de opleiding en ook bij de JNIV en momenteel ben ik werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Ik zit in het Forum Visitatorum, dat verantwoordelijk is voor de kwaliteitsvisitaties in opleidings- en niet-opleidingsklinieken. Daarnaast organiseer ik met een aantal andere bestuursleden het jaarlijkse JNIV beachvolleybal toernooi. In juni 2014 bezocht ik de EFIM summerschool op Sardinie, dat was een leerzame en gezellige kennismaking met  onze collega internisten in Europa. Verder ligt mijn interesse bij de 'internist van de toekomst', gezien de vele te verwachten veranderingen in opleiding en gezondheidszorg. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden voor (jonge) internisten. In mijn vrije tijd hockey ik en 's zomers zeil ik op zee met mijn catamaran. 

Tanja Oostergo:
Mijn naam is Tanja Oostergo. Ik heb gestudeerd in Rotterdam en ben daar blijven hangen om vervolgens in 2013 te starten met de opleiding Interne Geneeskunde in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Vanaf 1 januari 2016 zal ik mijn opleiding verder voortzetten in het Erasmus MC. Onlangs ben ik begonnen als JNIV bestuurslid. Ik heb nog geen vaste taken binnen het bestuur maar zal mij onder andere gaan bezighouden met de PR. In de loop van de tijd hoop ik mijn takenpakket verder uit te breiden om zoveel mogelijk bij te kunnen dragen aan verbetering en ontwikkeling van de opleiding Interne Geneeskunde. In mijn vrije tijd reis ik graag, maak ik mooie motortochten en doe ik aan yoga. 

Kim Bunthof:
Ik ben Kim Bunthof en JNIV bestuurslid voor de regio Nijmegen sinds 2010. Ik ben 5e jaars assistent interne geneeskunde en ben ondertussen gestart met de differentiatie nefrologie. Binnen ons bestuur heb ik me de afgelopen jaren bezig gehouden met de organisatie van de JNIV conferentie en de internistendagen. Momenteel houd ik me bezig met kwaliteit van zorg en patientveiligheid. Ik hoop een steentje bij te dragen in het ontwikkelen van de opleiding. 

Fabiënne Magdelijns:
Mijn naam is Fabienne Magdelijns en ik ben in 2010 begonnen met mijn opleiding tot internist in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Ik zal in december 2014 beginnen met mijn aandachtsgebied ouderengeneeskunde. Inmiddels ben ik alweer 1,5 jaar actief binnen de JNIV. Recentelijk heb ik mij bezig gehouden met het organiseren van de cursus ‘smeerolie op de poli’. Verder ben ik actief in de sectie ouderengeneeskunde. Het is ontzettend leuk om met een groep enthousiaste internisten in opleiding de opleiding te verbeteren en nieuwe cursussen op te starten!

Roderick Tummers – de Lind van Wijngaarden:
Ik ben Roderick Tummers – de Lind van Wijngaarden. Ik ben 30 jaar en zit in het derde jaar van mijn opleiding. Mijn doctoraal heb ik behaald aan het LUMC in Leiden, waarna ik mijn promotie heb gedaan aan het ErasmusMC/Sophie Kinderziekenhuis en de Stichting Kind en Groei in Rotterdam (Prader-Willi Syndrome: New perspectives and effects of growth hormone treatment). Vervolgens ben ik naar het zonnige zuiden verhuisd, waar ik in het MUMC mijn opleiding doe tot internist. In april 2012 ben ik toegetreden tot het JNIV-bestuur. Het leukste van het JNIV-bestuur vind ik om met een groep gezellige enthousiastelingen uit heel Nederland onze opleiding en ons vak nog mooier en beter proberen te maken. Daarnaast krijg je veel informatie mee over actuele ontwikkelingen en leer je de fundamenten van onze opleiding kennen.

Marije Kallenberg:
Ik ben Marije Kallenberg, 4e jaar AIOS in het Hagaziekenhuis in Den Haag. Volgend jaar begin ik aan mijn promotieonderzoek dat ik zal combineren met mijn differentiatie binnen de nefrologie. Sinds 2 jaar ben ik betrokken bij de JNIV waar ik mij onder andere bezig heb gehouden met het implementatie van het digitale portfolio. Daarnaast neem ik met veel plezier deel aan de visitaties van de verschillende opleidingsklinieken. Sinds kort ben ik als lid van het concilium ook van heel dichtbij betrokken bij het dynamische proces waaraan onze opleiding continu onderhevig is. Het is een enorm leuke en uitdagende taak om mij op deze manier, naast mijn klinische werkzaamheden, bezig te houden met bestuurlijke zaken en een bijdrage te leveren aan het verbeteren van onze opleiding. Buiten het ziekenhuis en de Domus spendeer ik mijn tijd het liefst in de keuken, kroeg of ongerepte natuur.

Erik Klok:
Na drie jaar zitting te hebben gehad in het JNIV bestuur heb ik nu de grote eer de rol van voorzitter te mogen vervullen. De afgelopen tijd was ik actief in de NIV commissie "taakherschikking" en vertegenwoordigde ik de JNIV in het sectieoverleg vasculaire geneeskunde, de differentiatie waar ik halverwege 2014 mee begonnen ben. De belangrijkste punten waar de JNIV zich dit jaar hard voor zal maken zijn de werkgelegenheid voor de jonge klare en de rol die de JNIV speelt binnen de Jonge Specialist. Als voorzitter streef ik daarnaast naar verdere professionalisering van de JNIV zodat het voor onze achterban nog duidelijker wordt wie zij zijn, waar we voor staan en hoe we dat willen bereiken. Naast AIOS en lid van het JNIV bestuur heb ik ook een toffe baan als post-doc bij het 'Zentrum für Thrombose und Hämostase' in het Duitse Mainz en vind je me zo vaak als het me lukt terug op de mooiste fiets-racebaan van Nederland: de ringvaart van de Haarlemmermeerpolder.

Else van den Berg:
In 2012 ben ik begonnen met de opleiding tot internist. In de jaren daarvoor heb ik promotieonderzoek verricht op de afdeling nefrologie van het UMCG in Groningen, waarbij ik de rol die voeding speelt op de cardiovasculaire gezondheid van niertransplantatiepatiënten heb onderzocht. Na mijn promotie heb ik het eerste jaar van de opleiding tot internist in de Isala Klinieken in Zwolle doorlopen; de rest vervolg ik in Groningen. In 2017 zal ik beginnen met de differentiatie internist-acute geneeskunde in het UMCG.
Sinds 2014 heb ik zitting in de JNIV en (namens de JNIV) in de Raad Juniorverenigingen. Ik vind het belangrijk een verdere professionaliseringsslag van de JNIV te verwezenlijken en zal mij daar graag voor inzetten. Daarnaast ben ik namens de JNIV lid van de redactiecommissie van het 'Acute Boekje', waarbij ik mij bezighoud met de nieuwe (digitale) editie van dit handzame naslagwerk.