Nederlandse Internisten Vereniging
 

E-learning NIV

Rap up-to-date met REP (richtlijnen)

Standpunt NIV t.a.v. e-learning: Er geldt op dit moment geen maximum, maar verwacht en geadviseerd wordt dat er gevarieerd wordt nageschoold.

In opdracht van de NIV zijn diverse e-learning programma ontwikkeld.
De volgende e-learning programma's zijn momenteel voor u beschikbaar:

Deze programma's zijn ontwikkeld in samenwerking met de NIV-leden die betrokken waren bij de ontwikkeling van de richtlijnen. De e-learning programma's zijn geaccrediteerd en kosteloos beschikbaar voor NIV-leden. Om in te loggen gebruikt u dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord die u ontvangen heeft voor het besloten gedeelte van de NIV-website.

Het voordeel van e-learning is dat de geaccrediteerde nascholing onafhankelijk van plaats of tijd gevolgd kan worden. Het onderbreken van de nascholing en later vervolgen is ook mogelijk. De e-learning programma's bestaan uit twee delen:

  1. Theorie, bijvoorbeeld een richtlijn
    De theorie is zowel in een online versie als in een print versie (pdf) opgenomen in het programma.
  2. Kennistoets over de theorie.
    De kennistoets bevat verschillende typen vragen over de theorie en over casuïstiek.

Bij elke vraag is een verwijzing naar het betreffende deel van de theorie. Na het beantwoorden van een vraag wordt meteen feedback op het antwoord gegeven. Indien u de toets gehaald heeft, wordt het certificaat getoond en uw accreditatiepunten automatisch via het GAIA-systeem doorgegeven. Dit gebeurt tweemaandelijks, waardoor het kan voorkomen dat door u behaalde accreditatie niet altijd direct zichtbaar is.

Aangezien de e-learning programma's een nieuwe vorm van nascholing betreft die door de NIV is ontwikkeld, bevat het programma ook een evaluatieformulier na de afronding van de toets. Wij stellen het op prijs als u dit formulier wil invullen, zodat wij weten of het zinvol is om nieuwe programma's in de toekomst te ontwikkelen.

Cursusoverzicht