Nederlandse Internisten Vereniging
 

Persoonlijk dossier

Account activeren: activeringspagina 
Persoonlijk dossier / inloggen: persoonlijk dossier
Meer informatie:  website GAIA (KNMG)
 

 Zelf toevoegen aan uw dossier (zie bijlage)
- (op voorhand geaccrediteerde) buitenlandse nascholing
- op voorhand geaccrediteerde buitenlandse online nascholing
- geaccrediteerde nascholing NVR / NVKG / NVMDL

Niet gevalideerd
Alle nascholingen die u zelf aan uw dossier toevoegt krijgen de status 'niet gevalideerd'. De zelf toegevoegde punten tellen bij uw herregistratie wel mee, onder de voorwaarde dat het betreffende certificaat is toegevoegd.

Niet aanwezig?
Indien er nascholing in uw dossier staat die u niet heeft bijgewoond, dan kunt u dit verwijderen door te klikken op de betreffende datum. (Dit kan voorkomen doordat u bijv. Janssen heet en de aanbieder abusievelijk de verkeerde Janssen heeft geselecteerd bij het toevoegen van de nascholingspunten.)

Nascholen buiten eigen vakgebied (max. 25%)
Internisten kunnen vanaf 1 mei 2013 geaccrediteerde nascholing buiten het eigen vakgebied volgen, met een maximum van 50 accreditatiepunten (= 25% van het totaal aantal punten dat behaald moet worden in 5 jaar tijd). Die punten tellen dan ook mee voor de herregistratie als internist. Deze mogelijkheid, inclusief de begrenzing op 50 punten, wordt vanaf 1 mei ingesteld in het persoonlijk GAIA-dossier.

De reden voor deze aanpassing is dat de praktijk erom vraagt. Internisten kunnen op deze wijze voor dit beperkt aantal punten nascholen in bijv. de cardiologie, neurologie, klinische genetica, microbiologie, psychiatrie etc. (Excl. nascholingen van thoraxchirurgen, laboratoriumartsen en radiologen, want zij zijn niet aangesloten op GAIA.)

Buitenlandse nascholingen buiten eigen vakgebied
Indien u niet-internistische nascholing heeft gevolgd in het buitenland, dan kunt u deze ter accreditatie aanbieden bij de NIV via een 'aanvraag buitenlandse nascholing'. De punten worden echter alleen overgenomen indien u bewijs kunt overleggen dat deze nascholing door de betreffende vereniging in Nederland wordt erkend.

'Lijstverbindingen'
Daarnaast kent de NIV al zogenaamde 'lijstverbindingen' met de klinische geriatrie, reumatologie en MDL. Deze nascholingen kunnen onbeperkt gevolgd worden, want deze worden tot het vakgebied van de internist gerekend.

Op de pagina 'congresagenda' vindt u alle linkjes naar de geaccrediteerde nascholingen van andere wetenschappelijke verenigingen.


Handleidingen-zelf-toevoegen-aan-persoonlijk-dossier-bijgewerkt-29-10-2014.pdf Handleidingen-zelf-toevoegen-aan-persoonlijk-dossier-bijgewerkt-29-10-2014.pdf
KNMG-GAIA-folder-voor-artsen-december-2013-v11.pdf KNMG-GAIA-folder-voor-artsen-december-2013-v11.pdf
Wijzigingen-persoonlijk-GAIA-dossier-specialist-zomer-2012.pdf Wijzigingen-persoonlijk-GAIA-dossier-specialist-zomer-2012.pdf