Niet verplicht onderwijs

Niet verplicht onderwijs

DESG-cursus

Voor aios/fellow interne geneeskunde is er de mogelijkheid om de cursus Diabetes Mellitus te volgen, de zogenoemde DESG-cursus. Deze cursus staat gepland op 3 oktober a.s. in het Meetup te Utrecht. Inschrijven kan via: https://congres.nve.nl/

Basiscursus Nierziekten

In 2023 wordt de Basiscursus Nierziekten georganiseerd op 2 & 3 juni. De cursus vindt plaats in Fletcher hotel de Klepperman in Hoevelaken. De Basiscursus Nierziekten heeft tot doel arts-assistenten interne geneeskunde in de tweede fase van hun opleiding praktische basiskennis en actueel inzicht betreffende de behandeling en zorg van patiënten met nierziekten te verschaffen. Nefrologen in opleiding vallen overigens buiten deze doelgroep.
De Nederlandse Federatie Nefrologie ondersteunt deze basiscursus.

De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke samenstelling van de Basiscursus Nierziekten ligt bij een cursusleiding bestaande uit Dr. S.A. Nurmohamed internist-nefroloog, Amsterdam UMC en Dr. C.F.M. Franssen internist-nefroloog, UMCGroningen. De organisatie van de cursus zal vanuit de baar advies & organisatie gecoördineerd worden.

Aanmelden kan uitsluitend online via https://debaar.net/basiscursus-nierziekten. De organisatie is in handen van De Baar advies & organisatie. Voor informatie kun je bellen naar tel. 0343-594544 of een e-mail sturen naar info@debaar.net

Basiscursus Infectieziekten

In 2023 wordt de Basiscursus Infectieziekten georganiseerd op 10 & 11 november. De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel De Klepperman in Hoevelaken.

Deze cursus heeft tot doel arts-assistenten interne geneeskunde in de tweede fase van hun opleiding (jaar 3 en 4) praktische basiskennis en actueel inzicht betreffende de behandeling en zorg van patiënten met infectieziekten te verschaffen. Infectiologen in opleiding vallen overigens buiten deze doelgroep.


De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke samenstelling van de Basiscursus Infectieziekten ligt bij de Sectie Infectieziekten van de NIV. De cursusleiding is momenteel in handen van Prof. dr. J.M. Prins (Amsterdam UMC).
Aanmelden kan uitsluitend online via https://debaar.net/basiscursus-infectieziekten/. De organisatie is in handen van De Baar advies & organisatie. Voor informatie kun je bellen naar tel. 0343-594544 of een e-mail sturen naar info@debaar.net