Menubalk - In- uitloggen

Oscar Smeekes

Oscar Smeekes

Internist in opleiding in het AmsterdamUMC met als aandachtsgebied ouderengeneeskunde.

Tijdens het eerste jaar van mijn opleiding merkte ik al snel dat ik mij verwonderde over de organisatie van mijn opleiding en werk. Ik wilde er meer over weten en meedenken over de beste vormgeving. In het OLVG in Amsterdam, waar ik de eerste jaren van mijn opleiding heb gehad, kreeg ik de mogelijkheid hiervoor. Ik werd voorzitter van de innovatie werkgroep medisch leiderschap. Deze richtte zich op het ontwikkelen van een lokale leerlijn over persoonlijke leiderschap en organisatie van zorg voor AIOS. Deze werkgroep was voor mij de bevestiging van mijn enthousiasme voor medisch leiderschap. Ik heb hierna o.a. een differentiatie stage medisch leiderschap doorlopen, meegeschreven aan het lokale opleidingsplan interne geneeskunde en ben voorzitter van de AIOS-vereniging JongOLVG geworden.

De ervaringen die ik heb gehad in al deze functies hebben mij veel geleerd. Deze kennis heb ik kunnen toepassen bij de JNIV sinds ik in 2018 begon als onderdeel van de medisch leiderschapscommissie. Inmiddels een tijd verder ben ik JNIV-bestuurslid geweest met de portefeuille evenementen, opleiding en nu het voorzitterschap.

Wat mij enthousiast maakt over de JNIV is dat ik zowel in het bestuur als de commissies een sterk intrinsiek gemotiveerd gelijkwaardig team van high performing professionals zie, die synergie halen uit het realiseren van betere organisatie en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden van internisten (in opleiding). Dit maakt dat de JNIV mij energie geeft, niet kost, en ik met veel plezier het voorzitterschap op mij neem.