Strategische visie

Strategische visie
12-05-2023

Met gepaste trots presenteert de Nederlandse Internisten Vereniging haar strategische visie 2023-2026: de internist als basis voor gezonde zorg!

Het wordt een steeds grotere uitdaging om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Een toenemende zorgvraag door een vergrijzende populatie met daarbij een toename in het aantal chronisch zieke patiënten met meerdere aandoeningen tegelijk verhogen de werkdruk. De komst van nieuwe innovatieve (dure) therapieën maken steeds meer mogelijk, maar leggen ook een druk op de zorgkosten en vragen om het maken van de juiste keuzes. En misschien wel de belangrijkste uitdaging die er is: hoe houden we onszelf vitaal genoeg om de zorgvraag op te kunnen blijven vangen. 

Het NIV bestuur gaat de komende jaren met veel vertrouwen samen met jullie en de relevante stakeholders werken aan gezonde zorg. We willen iedereen hartelijk danken voor de geleverde input tijdens de totstandkoming van deze visie.  

Met vriendelijke groet,

Het NIV-bestuur

Terug naar de essentie – Robin Peeters

Onze voorzitter Robin Peeters besprak tijdens de Internistendagen 2023 twee grote mismatches in de zorg: de toenemende hyperspecialisatie en het behoud van voldoende gemotiveerd zorgpersoneel. Hij roept iedereen op om terug te gaan naar de essentie: de reden waarom je geneeskunde bent gaan studeren en internist bent geworden.

Klik op de knop hieronder om het openingswoord van Robin (opnieuw) te bekijken: